Είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε...

Συχνές ερωτήσεις

Η εταιρία « Αρχοντίδης Φώτης  και Σια Ε.Ε.» με διακριτικό τίτλο «Σαλιγκάρια Θράκης Ο.Ε.» ιδρύθηκε το 2009 με την αρχική  επωνυμία «Τριαντάφυλλος Μματσόπουλος και Σ.Ι.Α. Ο.Ε.» από τον κο Τριαντάφυλλο Μαματσόπουλο (Χημικό Μηχανικό και Οικονομολόγο) και τον κο Φώτη Αρχοντίδη (Οικονομολόγο – Φοροτεχνικό) με έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Μέσα από συνεχή απόκτηση τεχνογνωσίας και διαρκή ανάπτυξη η εταιρία διαθέτει σήμερα εκτροφείο σαλιγκαριών ανοιχτού τύπου – εντατικής εκτροφής έκτασης 5 στρεμμάτων και παραγωγική δυναμικότητα που υπερβαίνει τους 10 τόνους σαλιγκάρια ετησίως.

Όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας βρίσκονται στην σελίδα “Des produits“. Μπορείτε να περιηγηθείτε και να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς. Είμαστε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε! 

Το εκτροφείο της επιχείρησης λειτουργεί σε περιοχή καθαρή από ρίπους και βιομηχανικά απόβλητα στις Φέρες Έβρου και πολύ κοντά στον Βιότοπο του Δέλτα του Έβρου. Διαθέτει όλες τις απαιτούμενες από την Νομοθεσία αδειοδοτήσεις και αριθμό έγκρισης εκτροφείου από την Περιφέρεια Αν. Μακ. – Θράκης EL-71-SN-002. Το είδος των εκτρεφόμενων σαλιγκαριών είναι Helix Aspersa, κατά την εκτροφή δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα, αντιβιοτικά και ορμόνες, ενώ η χορηγούμενη τροφή προέρχεται από πιστοποιημένη επιχείρηση.

Η επιχείρηση επίσης διαθέτει εργαστήριο τυποποίησης, μεταποίησης, κατάψυξης και συσκευασίας των σαλιγκαριών της. Το εργαστήριο παράγει κατεψυγμένα προβρασμένα σαλιγκάρια σε συσκευασία των 340 gr  και του ενός κιλού, επίσης φιλέτο σαλιγκαριού σε συσκευασία των 250 gr,, σύντομα αναμένεται και η αντίστοιχη παραγωγή  σε βαζάκι με άλμη ή ελαιόλαδο..

Το εργαστήριο, που λειτουργεί στην περιοχή Απαλού Αλεξανδρούπολης, διαθέτει πλήρη αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αν. Μακ. – Θράκης και συγκεκριμένα άδεια Λειτουργίας από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και άδεια τεχνικής Λειτουργίας από την Δ/νση Ανάπτυξης. Διαθέτει αριθμό έγκρισης 01.Κ.06 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και λειτουργεί με βάση  σύστημα   HACCP     (ISO 22000). εγκεκριμένο από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία της   Περιφέρειας Αν. Μακ. – Θράκης.

Η επιχείρηση έχει την δυνατότητα να προσαρμόσει την τυποποίηση, την συσκευασία και τις συνταγές σύμφωνα με την θέληση του πελάτη.

Είμαστε στην διάθεσή σας ανα πάσα στιγμή. Μπορείτε εύκολα να επικοινωνήσετε μαζί μας επισκεπτόμενοι την σελίδα επικοινωνίας και συμπληρώνοντας την φόρμα. Επιπλέον, μπορείτε εκεί να βρείτε πληροφορίες για εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας όπως μέσω κινητού τηλεφώνου.