Η εταιρία...

Ποιοι είμαστε

Σαλιγκάρια Θράκης Ε.Ε.

Σχετικά με μας

Η εταιρία «Σαλιγκάρια Θράκης E.Ε.» ιδρύθηκε το 2009 στην Αλεξανδρούπολη.
Διαθέτει στις Φέρες Έβρου εκτροφείο σαλιγκαριών ανοιχτού τύπου – εντατικής εκτροφής έκτασης 5 στρεμμάτων και παραγωγική δυναμικότητα που υπερβαίνει τους 10 τόνους σαλιγκάρια ετησίως. Με αριθμό έγκρισης εκτροφείου από την Περιφέρεια Αν. – της.Μακ.Θράκης EL-71-SN-002. Επιπλέον, στην Αλεξανδρούπολη εργαστήριο τυποποίησης, μεταποίησης, κατάψυξης και συσκευασίας των σαλιγκαριών, 110 τ.μ. με πλήρη αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αν. Μακ. – Θράκης και συγκεκριμένα άδεια Λειτουργίας από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και άδεια τεχνικής Λειτουργίας από την Δ/νση Ανάπτυξης.

2017-09-17-07-36-38
SONY DSC

Το είδος της παραγωγής μας

Το είδος των εκτρεφόμενων σαλιγκαριών είναι Helix Aspersa maxima. Κατά την εκτροφή (η περίοδος της είναι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο) δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα, αντιβιοτικά και ορμόνες, ενώ η χορηγούμενη τροφή προέρχεται από πιστοποιημένη επιχείρηση.

Γραμμή παραγωγής

Διαλέγονται, καθαρίζονται (και στο εκτροφείο και στο εργαστήριο ), βράζονται με μυρωδικά,(περίπου για 30 λεπτά) τυποποιούνται σε διάφορες συσκευασίες και καταψύχονται σε ταχυκαταψύκτη. Στην συσκευασία περιλαμβάνεται οδηγίες και συνταγές.
Συντηρούνται στην κατάψυξη σε θερμοκρασίες -18ΟC όπου διατηρούνται για πάνω από ένα έτος.
Δεν χρειάζονται ξεπάγωμα.

Ιδιότητες & Πλεονεκτήματα του προϊόντος μας (κ/ψ)

  1. Σε σχέση με τα ζωντανά σαλιγκάρια έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σαν προϊόν και μαγειρεύονται τάχιστα καθώς δεν χρειάζονται την προεργασία των ζωντανών.
  2. Επίσης σε σχέση με τα ζωντανά σαλιγκάρια έχουν πολύ μεγαλύτερο βάρος, γιατί η επεξεργασία τους γίνεται αμέσως μετά την συλλογή από το εκτροφείο και δεν προλαβαίνουν να χάσουν βάρος , ενώ το ζωντανό σαλιγκάρι μέχρι να πουληθεί χάνει βάρος γιατί αυτό-συντηρείται κλεισμένο στο κέλυφος του με μεμβράνη , περίπου χάνει 20% σε 2-3 μήνες.
  3. Τα σαλιγκάρια είναι μια από τις υγιεινότερες τροφές, πλούσια σε πρωτεϊνες, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες με ελάχιστα λιπαρά και λίγες θερμίδες.
  4. Η προέλευση τους από Νόμιμο εκτροφείο τα καθιστά ασφαλή για κατανάλωση, σε αντίθεση με τα ‘άγρια’ που δεν ξέρουμε από τι τρέφονται ( π.χ. σε χωράφια με φυτοφάρμακα, σε ποτάμια με λύματα ή ακόμα και από πτώματα άλλων ζώων.)
  5. Ενώ είναι εποχιακό προϊόν με την επεξεργασίας μας  (πρόβραση, κατάψυξη, συσκευασία) μπορεί ο τελικός καταναλωτής να τα βρει όλο το χρόνο.
  6. Τα φιλετάκια είναι έτοιμα για οποιαδήποτε μαγειρική χρήση ή συνταγή  σε κατσαρόλα ή τηγάνι. Είναι μια φυσική, εξαιρετικά θρεπτική τροφή, με υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης και σχεδόν καθόλου λίπη και σάκχαρα. Είναι προϊόν νηστίσιμο που μπορεί να συνοδέψει ζυμαρικά,   να μπει σε σούπες, ομελέτες, πίτες ή πίτσες, να γίνει στιφάδο, να τηγανιστεί σε αλεύρι ή κουρκούτι και γενικά να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε παραδοσιακή ή μη συνταγή.
  7. Αποτελεί μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή, χαμηλή σε θερμίδες, με κορυφαία διατροφικά στοιχεία. Τα 100 γραμμάρια καθαρού κρέατος περιέχουν 75 θερμίδες, 14g πρωτεΐνες, 2,7g υδατάνθρακες και μόνο 1g λιπαρά. Επιπλέον, έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ενώ αποτελεί μια πλούσια πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων, ιδιαίτερα δε σιδήρου, καλίου και μαγνησίου. 
  8. Κατ’ αρχήν, το κρέας των σαλιγκαριών αποτελεί λιχουδιά για τους γευσιγνώστες, αλλά συγκεντρώνει και αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα κρέατα. Παρουσιάζει αφενός μεν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπη, αφετέρου δε υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα θρεπτικά στοιχεία, απαραίτητα αμινοξέα και ευεργετικά λιπαρά οξέα. Η θερμιδική αξία του κρέατος των σαλιγκαριών είναι 60-90 θερμίδες ανά 100 γραμ. κρέατος έτοιμου προς κατανάλωση, μικρότερη από το κρέας διάφορων ψαριών, πτηνών και θηλαστικών.
0 +
Εμπειρίας
0 +
Πελάτες
0 τ.μ
Εργαστήριο
0 +
Χώρες εξαγωγής